S veřejným vydáním iOS 17.4 jsme se dozvěděli, že systém obsahuje opravy dvou zneužitých zranitelností a dvou dalších bezpečnostních problémů. Nyní s příchodem macOS 14.4 je k dispozici více než 50 bezpečnostních záplat.



Také seznam oprav zabezpečení pro iOS 17.4 byl aktualizován na více než 40. Apple na svém webu sdílel podrobnosti o důležitých bezpečnostních opravách, které přicházejí s macOS Sonoma 14.4 (a také Ventura 13.6.5 a Monterey 12.7.4). watchOS 10.4, tvOS 17.4 a visionOS 1.1 také přichází s různými bezpečnostními opravami, ale nejvíce jich získal macOS. Stejně jako iOS 17.4 opravuje macOS 14.4 tyto dva problémy:

  • Byla opravena chyba jádra, která útočníkům umožňovala obejít ochranu paměti jádra. Apple si je vědom zprávy, že tato chyba byla aktivně využívána
  • Chyba RTKit také umožnila hackerům obejít ochranu paměti jádra. Apple si je vědom zprávy, že tato chyba byla aktivně využívána

Zbývajících více jak 50 oprav pokrývá vše od Bluetooth, ImageIO, Hudba, Poznámky, Fotky, Safari, Sandbox, Share Sheet, Zkratky, Siri, Spotlight, Nastavení systému, WebKit a další.