Na internetu byly sdíleny fotografie prvních pouzder pro iPhone 16 a nabízejí další náhled na údajně nové vertikální uspořádání zadního fotoaparátu na modelech nižší třídy iPhone 16 a iPhone 16 Plus.



Během posledních několika měsíců Apple experimentoval s různými návrhy designu fotoaparátu pro iPhone 16, z nichž všechny měly vertikální uspořádání fotoaparátu. Nejnovější prototyp se vyznačuje stejným uspořádáním se dvěma samostatnými kroužky fotoaparátu pro širokoúhlé a ultraširokoúhlé fotoaparáty, které jsou umístěny na vyvýšeném oválném povrchu, což naznačuje, že Apple čerpal inspiraci ze starších modelů iPhonu, jako je ‌iPhone‌ X. Mikrofon je umístěn vedle objektivů, zatímco blesk fotoaparátu je umístěn na zadní straně zařízení mimo hrbol.

S vertikálním uspořádáním fotoaparátu se očekává, že Apple přinese prostorové nahrávání videa do ‌iPhone 16‌ a ‌iPhone 16‌ Plus. Současné modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus mají diagonální uspořádání fotoaparátu a nejsou schopny zachytit prostorové video, což je funkce, která je omezena na modely vyšší třídy. Kromě aktualizovaného designu nárazu fotoaparátu obsahují nejnovější prototypy ‌iPhone 16‌ také tlačítko Akce podobné tomu, které se používá na ‌iPhone 15 Pro‌, a tlačítko Capture citlivé na tlak pro natáčení horizontálního videa.