Nová zpráva, zveřejněná na Weibo uvádí, že nové modely iPadu Pro budou k dispozici v matných i lesklých obrazovkách. Bylo by to podobné monitorům Apple Studio Display a Pro Display XDR, které jsou k dispozici s lesklým displejem a displejem s nano texturou.
Tato zpráva přichází v době, kdy se pro uživatele iPadu Pro staly stále oblíbenější chrániče obrazovky od jiných výrobců, jako je Paperlike a další. Zpráva pochází z účtu Instant Digital na Weibo. Jak vysvětluje příspěvek od PC Monitors:Některé displeje používají velmi jemnou matnou antireflexní úpravu povrchu obrazovky. Mají velmi nízkou hodnotu zákalu kolem 2-7 %. To popisuje úroveň difúze světla povrchem obrazovky, přičemž většina matných povrchů obrazovky má vyšší hodnotu zákalu ~25 % nebo vyšší.
Takové displeje lze proto klasifikovat jako lesklé nebo „téměř lesklé“, protože jejich vlastnosti vyzařování světla a odrazu se nejvíce shodují s lesklým povrchem, který má antireflexní film. Předpokládá se, že matná verze iPadu Pro by byla dražší než lesklá verze. Očekává se, že nové modely iPadu Pro budou obsahovat OLED displeje, čip M3, výrazně tenčí design a nové příslušenství Magic Keyboard.