Studenti, kteří se zapojili do kódovací výzvy, se dnes mohou přihlásit na webové stránky Swift Student Challenge společnosti Apple a zjistit, zda vyhráli. Apple vybral 350 výherců, kteří se mohou zúčastnit speciální akce ‌WWDC 2024‌ v Apple Parku v pondělí 10. června.



Apple vybral 50 vítězů, kteří budou pozváni do Cupertina na třídenní akci do ‌Apple Parku. Ti, kteří nebyli vybráni, se mohou přihlásit a získat šanci být vybráni na hlavní událost‌. Apple zve vývojáře a studenty, aby se přihlásili, ale protože počet míst je omezený, výběr probíhá náhodně. Výherci budou vyrozuměni ve čtvrtek 4. dubna. Vítězové Swift Student Challenge, kteří nebudou vybráni‌, mohou sledovat WWDC na webu Apple Developer, v aplikaci Apple Developer a na YouTube. Vítězové budou mít také nárok na účast na WWDC na příští dva roky. Vybraní vývojáři si budou muset sami financovat cestu do Cupertina v Kalifornii, nákup letenek a ubytování v hotelu.

V každoroční soutěži Swift Student Challenge mají studenti za úkol vytvořit inovativní projekt kódování pomocí aplikace Swift Playgrounds. Projekty jsou posuzovány na základě technického provedení, kreativity nápadů a obsahu písemných odpovědí, které projekt vysvětlují. Kromě toho, že se vítězové Swift Student Challenge mohou zúčastnit speciální akce ‌WWDC 2024‌, získají také roční členství v programu Apple Developer a exkluzivní odměny. Letošní vítězové získají sluchátka AirPods Max. ‌WWDC 2024‌ se bude konat od pondělí 10. června do pátku 14. června.