Společnost Apple nepřetržitě spolupracuje s dodavateli na několika po sobě jdoucích modelech iPhonu současně, což je důvod, proč se někdy setkáváme s údajnými úniky funkcí tak daleko před jejich vydáním.



Řada iPhone 17 se nijak neliší a již máme určitou představu o tom, co očekávat od nových zařízeních, které budou vydány v roce 2025.

1. Face ID pod displejem
iPhone 17 Pro a iPhone 17 Pro Max

Očekává se, že iPhone 17 Pro bude prvním ‌iPhonem‌, který bude vybaven technologií Face ID pod displejem. Jediným vnějším náznakem technologie Face ID pod displejem bude pravděpodobně kruhový výřez pro přední kameru. Pravděpodobně půjde o poslední model, který bude obsahovat kruhový výřez pro přední kameru. Očekává se, že Apple v roce 2027 zavede kamery pod displejem.

2. Větší zařízení
iPhone 17 a iPhone 17 Plus

O letošních iPhonech 16 Pro a iPhone 16 Pro Max se říká, že budou mít větší displej, a to z 6,12 a 6,69 palců na 6,27 a 6,86 palců. ‌iPhone‌ 17 a ‌iPhone‌ 17 Plus vydané v roce 2025 budou mít také větší velikosti displeje 6,27 a 6,86 palce. V důsledku toho očekávejte, že celá řada iPhone 17 bude používat vyšší poměr stran 19,6:9, což naznačuje, že zařízení budou spíše o něco vyšší než širší.

3. 120Hz ProMotion (vždy zapnutý displej)
iPhone 17 a iPhone 17 Plus

Apple má v úmyslu rozšířit ProMotion na modely nižší třídy v roce 2025, což jim umožní zvýšit obnovovací frekvenci na 120 Hz pro plynulejší posouvání a video obsah v případě potřeby. ProMotion by také umožnil, aby se displej snížil na energeticky účinnější obnovovací frekvenci až 1 Hz, což by umožnilo podporu funkce vždy zapnutý displej, která může zobrazovat hodiny, widgety a upozornění na uzamčené obrazovce.

4. Čip Wi-Fi 7 navržený společností Apple
iPhone 17 Pro a iPhone 17 Pro Max

Očekává se, že modely vyšší třídy budou poprvé vybaveny čipem Wi-Fi 7 navrženým společností Apple. Podpora Wi-Fi 7 by umožnila odesílat a přijímat data v pásmech 2,4 GHz, 5 GHz a 6 GHz současně s podporovaným routerem, což má za následek vyšší rychlosti Wi-Fi, nižší latenci a spolehlivější připojení. Wi-Fi čip by také umožnil Applu dále snížit svou závislost na externích dodavatelích, jako je Broadcom, který v současné době dodává Applu kombinovaný čip Wi-Fi a Bluetooth pro iPhony.

5. 48MP teleobjektiv
iPhone 17 Pro Max

Očekává se, že vylepšený 48megapixelový teleobjektiv na největším prémiovém zařízení Apple bude optimalizován pro použití s Vision Pro. Znamenalo by to, že by to byl první iPhone, který bude mít zadní kamerový systém složený výhradně z 48megapixelových objektivů, díky čemuž bude schopen zachytit ještě více fotografických detailů.

6. 24MP Selfie kamera
Všechny modely iPhone 17

Řada iPhone 17 bude podle jedné zprávy obsahovat 24megapixelový přední fotoaparát s šestiprvkovou čočkou. To umožní fotkám zachovat si kvalitu i při oříznutí nebo přiblížení, zatímco větší počet pixelů zachytí jemnější detaily. Upgrade na šestičlenný objektiv by měl také mírně zlepšit kvalitu obrazu.