Apple tento týden vydal nový 13palcový a 15palcový MacBook Air, který obsahuje několik nových funkcí a změn. MacBooky je možné objednávat již nyní, přičemž dostupnost na prodejně a dodávky zákazníkům budou zahájeny v pátek 8. března.



V dnešním článku si ukážeme, jaké klíčové nové funkce nový MacBook Air obsahuje.

Čip M3

13palcový i 15palcový MacBook Air jsou nyní k dispozici s nejnovějším čipem M3 pro rychlejší výkon a lepší energetickou účinnost. Jak se očekávalo, první benchmark test odhalil, že čip M3 je až o 20 % rychlejší než čip M2 v předchozích modelech MacBooku Air, pokud jde o výkon CPU. S čipem M3 získal MacBook Air také hardwarově akcelerovaný ray tracing pro vylepšené vykreslování grafiky ve hrách spolu s dekódováním videa AV1.

Dva externí displeje

Zatímco předchozí modely MacBooku Air oficiálně podporují pouze jeden externí displej, nové modely podporují dva externí displeje. Druhý displej však lze použít pouze při zavřeném víku MacBooku Air. Když je víko otevřené, nové modely podporují jeden externí displej s rozlišením až 6K při 60 Hz. Po zavření lze podle technických specifikací společnosti Apple připojit druhý displej s rozlišením až 5K při 60 Hz. K MacBooku Air lze pomocí adaptérů DisplayLink připojit ještě více displejů.

Wi-Fi 6E

Nové MacBooky Air podporují Wi-Fi 6E pro až dvojnásobnou rychlost stahování ve srovnání s předchozími modely s Wi-Fi 6, uvádí Apple. Wi-Fi 6E rozšiřuje možnosti Wi-Fi 6 na pásmo 6 GHz, což umožňuje rychlejší rychlosti a nižší rušení signálu s kompatibilním zařízením a routerem. Celá řada Maců současné generace nyní podporuje Wi-Fi 6E.

Aktualizace mikrofonu

Apple říká, že mikrofony v nových modelech MacBooku Air nabízejí zvýšenou čistotu hlasu při audio a video hovorech ve srovnání s předchozími modely.

Ochrana proti otiskům prstů 

Stejně jako MacBook Pro, i MacBook Air je nyní podle Applu vybaven ochranou proti otiskům prstů.