Aplikace Parler – kterou Apple odstranil po obvinění, že byla použita k plánování a usnadnění útoku na Kapitol 6. ledna 2021 – je nyní zpět v App Store. Verze aplikace pro Android dosud nebyla přijata zpět do Google Play.



Nový generální ředitel společnosti říká, že zaměření aplikace se nyní zcela změnilo, i když není jasné, kdo nyní firmu skutečně vlastní. Aplikace Parlel byla původně spuštěna již v roce 2018 jako sociální síť, na které byly příspěvky údajně zcela nemoderované. Aplikace přitahovala uživatele, kteří měli zakázán přístup na tehdejší Twitter za nenávistné projevy, výhrůžky smrtí a další. Aplikace byla silně spojena s útokem v budově Kapitolu, během něhož bylo v aplikaci zveřejněno více než 500 videí, mnoho z nich zevnitř budovy.

Apple odpověděl tím, že dal společnosti 24 hodin, aby odstranila z platformy nebezpečný a nezákonný obsah. Parler tak neučinil a Apple aplikaci odstranil z App Store. Aplikace i web následně přešly do režimu offline poté, co hostitel serveru Amazon Web Services uzavřel účet společnosti. Společnost následně požádala Apple, aby aplikaci vrátil zpět do App Store. Apple odmítl poté, co zkontroloval obsah aplikace. Tento obsah byl později odstraněn a aplikace byla vrácena zpět do App Store. Následná selhání společnosti však způsobila, že aplikace byla loni znovu odstraněna.Tento týden byla však vrácena zpět do App Store pod novým vlastníkem. Nový generální ředitel společnosti, Ryan Rhodes, říká, že tentokrát se aplikace opravdu změnila.