Pixelmator Pro 3.5.8 je nyní k dispozici v Mac App Store a nejnovější aktualizace oblíbené aplikace pro úpravu obrázků přináší možnost upravovat text v PDF spolu s několika dalšími zajímavými funkcemi.



Pixelmator nedávno přidal do aplikace podporu pro vektorová PDF, která uživatelům umožňuje importovat obrazové, tvarové a textové prvky jako samostatné vrstvy. S nejnovější verzí byla tato funkce rozšířena tak, aby uživatelé mohli upravovat importovaný text jako běžný text. V praxi to znamená, že stávající text v PDF lze snadněji nahradit, formátovat a stylizovat pomocí nástrojů Pixelmator Pro. Jak vysvětlují vývojáři: „Text v dokumentech PDF obvykle nelze přímo upravovat. Místo toho se ukládá jako vektorový tvar, aby dokumenty vypadaly konzistentně na různých platformách a aplikacích. Aby bylo možné text znovu upravovat, Pixelmator Pro extrahuje různá vložená data z původního PDF, což mu umožňuje obnovit původní text, fonty a formátování.“

I když některé z těchto prvků chybí, například pokud původní písmo není nainstalováno na vašem Macu, stále můžete importovat text, vybrat jiné písmo a pokračovat v úpravách. Také byl vylepšen nástroj Styl, aby se zjednodušilo vytváření vlastních obrysů kolem textových vrstev. Uživatelé nyní mají možnost přidávat tahy dovnitř, do textu nebo mimo něj, vybírat z různých konců a rohů tahů a také přidávat čárkované tahy. Pixelmator Pro 3.5.8 také obsahuje 12 nových šablon pro web, sociální sítě a další. Všechny šablony obsahují sadu alternativních barevných palet pro přizpůsobení motivu.