Apple oznámil, že investuje více než 250 milionů dolarů do vylepšení svého kampusu v singapurské čtvrti Ang Mo Kio, kde se zaměří na práci na AI a dalších klíčových funkcích.



Apple zde začal v roce 1981 s malým týmem 72 zaměstnanců se zaměřením na Apple II. Dnes singapurský kampus slouží jako centrální centrum pro Apple v Asii s více než 3 600 zaměstnanci, kteří pracují na všech funkcí společnosti, včetně softwaru, hardwaru, služeb a zákaznické podpory. V zemi se nachází také tři prodejny Apple Store. „Singapur je skutečně jedinečné místo a jsme hrdí na spojení, které jsme si vybudovali s touto dynamickou komunitou tvůrců, studentů a nadšenců,“ řekl Tim Cook, CEO společnosti Apple. „S naším rostoucím kampusem zde Apple píše novou kapitolu naší historie. Naše singapurské týmy sehrály důležitou roli při obohacování životů našich zákazníků – a nemůžeme se dočkat dalších inovací.“

Apple říká, že investice se zaměří na modernizaci dvou budov a jejich integraci do jednotného kampusu. Rozšířený kampus bude používat výhradně obnovitelné zdroje energie a jeho cílem je získat certifikaci LEED Gold, aby byl v souladu s jejím závazkem k udržitelnosti, tvrdí společnost. Apple je uhlíkově neutrální pro své firemní operace od roku 2020 a od roku 2018 využívá 100% obnovitelné energie. Zahájení výstavby se očekává koncem tohoto roku.