Apple obvykle na jaře představuje nové barevné varianty ‌iPhonů‌, aby zvýšil prodej v polovině produktového cyklu zařízení a udržoval zájem spotřebitelů v době, kdy do vydání nových iPhonů zbývá ještě dalších šest měsíců.



Apple tuto taktiku v posledních letech často používal. V roce 2017 a 2018 vydal iPhone 7 a iPhone 8 v červené barvě. V roce 2021 pak Apple přidal fialovou barvu k modelům iPhone 12 a iPhone 12 mini pro jarní sezónu koncem dubna. V březnu 2022 byl vydán iPhone 13 v zelené barvě a ve stejném měsíci minulého roku Apple vydal iPhone 14 a iPhone 14 Plus v nové žluté barvě. Každý model doprovází významná reklamní kampaň, která má přilákat nové zákazníky, kteří zařízení ještě nekoupili. Letošní rok by však mohl být jiný.

Podle čínského leakera Instant Digital se Apple nechystá vydat žádné nové barevné varianty stávajících iPhonů. Za zmínku také stojí, že Apple již vydal jarní kolekci pouzder pro iPhone a řemínků pro Apple Watch. Nové příslušenství bylo představeno, když Apple začátkem března vydal nový MacBook Air. V minulých letech takový krok často doprovázela nová barva iPhonu. Proč by se Apple vzdal možnosti zvýšit prodeje uprostřed cyklu, není zcela jasné, takže se zatím vyplatí brát nejnovější zprávu s rezervou. Zpoždění výroby údajně posunulo vydání nových iPadů do května a neočekává se, že by Apple uspořádal keynote, kde by zařízení oznámil, ale vydání nove barevné varianty iPhonu by mohlo vždy přijít samostatně ve formě tiskové zprávy.