Meta minulý měsíc potvrdila, že plánuje spustit oficiální Threads API pro vývojáře v červnu. S API budou vývojáři moci vytvářet aplikace a další nástroje, které se integrují s platformou.



Nyní společnost sdílela další podrobnosti o tom, co lze očekávat od Threads API. „Během posledních několika měsíců jsme pracovali na Threads API, abychom tvůrcům, vývojářům a značkám umožnili budovat své vlastní jedinečné funkce, spravovat jejich přítomnost v Threads ve velkém a snadno sdílet čerstvý, nový obsah se svými komunitami,“ řekla společnost Meta. Ale co přesně budou moci vývojáři s tímto API dělat? Podle Meta umožní API aplikacím ověřovat, publikovat a načítat obsah. K dispozici jsou také funkce pro správu odpovědí (včetně skrytí nebo odkrytí konkrétních odpovědí) a statistiky pro získání klíčových metrik, jako je počet lajků a zobrazení.

Threads API také umožní aplikacím poskytovat push oznámení. Meta také vydala podrobnou dokumentaci k Threads API, která potvrzuje, že API má limit 250 příspěvků a 1 000 odpovědí každých 24 hodin. Podporované formáty obrázků jsou JPEG a PNG a videa mohou být dlouhá až 5 minut. Stejně jako oficiální aplikace Threads má API limit 500 znaků na příspěvek. S Threads API budou vývojáři schopni vytvářet nástroje pro automatizaci příspěvků a dokonce i klienty třetích stran – něco, co X (dříve Twitter) již neumožňuje. Meta pozvala malý počet vývojářů, aby otestovali beta verzi Threads API před jejím červnovým spuštěním.