Apple dnes oznámil, že od roku 2015 snížil své emise skleníkových plynů o více než polovinu, čímž postoupil ke svému cíli uhlíkové neutrality do roku 2030. Nejnovější zpráva podrobně popisuje úsilí a inovace společnosti v oblasti čisté energie.



Podle zprávy bylo snížení způsobeno rozsáhlým využíváním čisté energie, včetně integrace recyklovaných materiálů napříč produktovými řadami společnosti Apple a zlepšení energetické účinnosti v celém globálním dodavatelském řetězci. Apple již několik let podporuje významné pokroky v recyklaci a využití materiálů jako součást své širší environmentální strategie. Společnost zvýšila používání recyklovaného kobaltu a lithia ve svých bateriích, přičemž loňské statistiky ukazují, že 56 % použitého kobaltu a 24 % použitého lithia pochází z recyklovaných materiálů. Apple chce přejít na 100% recyklovaných a obnovitelných materiálech u všech produktů.

Zpráva také zdůrazňuje úspěchy v oblasti energetické účinnosti a obnovitelných zdrojů energie. Více než 16,5 gigawattů čisté energie se nyní vyrábí jako výsledek programu Apple Supplier Clean Energy Program, který podporuje projekty po celém světě. Program byl zásadní pro snížení uhlíkové stopy společnosti Apple a jejích dodavatelů, kteří v loňském roce společně ušetřili více než dvě miliardy kilowatthodin elektřiny. Společnost také aktivně odstraňuje plasty ze svých obalů a posouvá se k alternativám. Apple také poskytuje finanční podporu různým organizacím a programům zaměřeným na zlepšování podmínek životního prostředí a podporu vzdělávání v oblasti udržitelnosti. Další informace naleznete v úplné zprávě společnosti Apple.