Apple dnes zdůraznil případy podnikového použití headsetu Vision Pro, jako jsou přizpůsobitelné pracovní prostory, spolupráce na 3D návrzích, poskytování specializovaných školení zaměstnanců a vedení práce v terénu na dálku.



Společnost Apple vysvětlila, jak může Vision Pro zvýšit produktivitu firmy, a to díky integraci s široce používanými aplikacemi, jako je SAP Analytics Cloud a Microsoft 365 v kontextu prostorového počítání. Například SAP Analytics Cloud na Vision Pro umožňuje uživatelům pracovat s jejich daty v trojrozměrném prostoru a nabízí pohledy, které byly dříve nedosažitelné v plochém, dvourozměrném rozhraní. Podobně byly pro Vision Pro optimalizovány aplikace Microsoft 365, které uživatelům poskytují jedinečný pracovní prostor bez rozptylování, který využívá nekonečné plátno prostorového počítání pro multitasking a spolupráci.

Displeje a možnosti zpracování s vysokým rozlišením Vision Pro umožňují vytváření a manipulaci s digitálními produkty, zařízení a procesů s vysokou úrovní detailů a přesnosti. To má významné důsledky pro průmyslová odvětví, jako je automobilový průmysl, kde je analýza dat a rozhodování v reálném čase klíčové. Apple jako příklad uvedl své partnerství s Porsche na vytvoření aplikace Porsche Race Engineer. Trénink a simulace představují další oblast, kde by mohl mít Vision Pro podstatný vliv. Umožněním realistických, pohlcujících tréninkových zážitků mohou společnosti jako KLM Royal Dutch Airlines zlepšit technickou údržbu a provoz, aniž by potřebovaly nákladné fyzické prototypy. Aplikace Engine Shop například umožňuje technikům KLM plně věrně trénovat na modelech motorů ve svém vlastním prostoru, zefektivnit tak tréninkový proces a snížit pravděpodobnost chyb.