Od vydání aktuální Apple TV uběhl téměř rok a půl, takže již očekáváme představení nového modelu. Níže rekapitulujeme zprávy o nové Apple TV, včetně potenciálních funkcí a data vydání.



Aktuálním modelem je třetí generace Apple TV 4K, oznámená v říjnu 2022. Mezi klíčové funkce ve srovnání s předchozím modelem z roku 2021 patří rychlejší čip A15 Bionic, větší možnost úložiště 128 GB, o něco tenčí a lehčí design, podpora HDR10+, port USB-C na ovladači Apple TV Remote, nižší ceny a další.

Datum vydání

V lednu 2023 Mark Gurman z Bloombergu oznámil, že nová Apple TV bude vydána v první polovině roku 2024. Pokud je toto načasování přesné, nová Apple TV bude vydána do konce června. Pokud ano, zařízení by mohlo být oznámeno v tiskové zprávě na webu společnosti Apple nebo během keynote WWDC 10. června. Gurman se v posledních měsících nevyjádřil k další Apple TV a jeho zpráva byla zveřejněna téměř před 15 měsíci, takže není jasné, zda se plány Applu změnily.

Předchozí data vydání Apple TV:

  • Třetí generace Apple TV 4K: říjen 2022
  • Druhá generace Apple TV 4K: duben 2021
  • První generace Apple TV 4K: září 2017
  • Apple TV HD: září 2015
Očekávané funkce:

Rychlejší čip

Podle Gurmanovy loňské zprávy bude příští Apple TV vybavena rychlejším procesorem ve srovnání se současným modelem. Není jasné, který čip bude zařízení obsahovat, ale možnosti zahrnují čip A16 Bionic, který byl představen v iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max nebo čip A17 Pro, který byl představen v iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

Nižší cena

Analytik Ming-Chi Kuo očekává, že příští Apple TV bude dostupnější než současný model, přesné ceny však nejsou jasné. Tato změna však bude důležitá proto, aby Apple TV lépe konkurovala levným streamovacím zařízením prodávaným společnostmi Google, Amazon a Roku.

Design

Nová Apple TV bude mít stejný design jako současný model. Apple uvedl, že zvýšená energetická účinnost čipu A15 Bionic umožnila odstranění ventilátoru ze současné Apple TV, což má za následek kompaktnější design, který je asi o 12 % tenčí a asi o 50 % lehčí než předchozí model.

Apple TV s kamerou

Budoucí Apple TV by mohla mít vestavěnou kameru pro FaceTime a další aplikace pro videohovory, řekl Gurman ve svém zpravodaji Power On před několika dny. tvOS 17 přidal do Apple TV aplikaci FaceTime, která uživatelům umožňuje uskutečnit videohovory pomocí zadní kamery na připojeném iPhonu nebo iPadu. Pokud by Apple TV získala vestavěný fotoaparát, uživatelé by se již nemuseli spoléhat na externí zařízení. Není jasné, zda bude kamera přidána do příští Apple TV nebo pozdějšího modelu.