Mark Gurman z Bloombergu ve svém dnešním zpravodaji Power On nastínil některé z nových produktů, které očekává, že Apple oznámí na své keynote „Let Loose“, která se koná 7. května.



Zaprvé, Gurman nyní věří, že existuje možnost, že nadcházející modely iPadu Pro budou vybaveny čipem M4, spíše než čipem M3, který byl představen v MacBooku Pro a iMacu před šesti měsíci. Řekl, že klíčovou novou funkcí čipu M4 bude vylepšený Neural Engine, který zvýší výkon pro úkoly AI, a věří, že Apple představí nový iPad Pro jako zařízení pro práci s umělou inteligencí.

Za druhé řekl, že nová Apple Pencil, která by měla být oznámena na keynote, bude poprvé obsahovat hmatovou zpětnou vazbu. I když neposkytl žádné podrobnosti o tom, jak to bude fungovat, možná bude mít Apple Pencil malý Taptic Engine, který vibruje při přepínání mezi kreslícími nástroji. Za třetí zopakoval, že Apple představí vůbec první 12,9palcovou verzi iPadu Air a přepracovanou klávesnici Magic Keyboard pro iPady. Keynote společnosti Apple začíná 7. května v 16:00 hodin, přičemž video stream bude k dispozici na apple.com a na YouTube.