Současná generace iPadu mini byla představena v září 2021 a od té doby nebyl vydán nový model. Zprávy naznačují, že nový model by mohl přijít později v tomto roce s vylepšeným displejem, rychlejším výkonem a dalšími.



Nový displej

Nová generace iPadu mini bude mít údajně vylepšený displej, který pomůže vyřešit problémy s posouváním. Podle zprávy Apple změnil směr montáže obrazovky iPadu mini, aby pomohl snížit účinky chybného designu posouvání. Navzdory tomuto vylepšení bude displej iPadu mini 7 stále omezen na 60 Hz a bude používat technologii LCD. Chybné posouvání je, když se polovina displeje zařízení obnovuje znatelně pomaleji než druhá polovina. Apple v současné době bojuje s hromadnou žalobou, která tvrdí, že problém s displejem dělá iPad mini 6 „nepoužitelným“.

Rychlejší výkon

Nová generace iPadu mini bude mít vyšší výkon. Současný iPad mini obsahuje čip A15 Bionic, zatímco spolehlivý leaker na Weibo říká, že nový model bude obsahovat A16 Bionic. Nejedná se o dramatické vylepšení a výkon bude stále zaostávat za čipy A17 a A18 používanými v nejnovějších modelech iPhonu. Přesto mohou uživatelé očekávat mírné zvýšení výkonu CPU i GPU. Srovnávací testy ukázaly, že A16 Bionic je asi o 10 % rychlejší ve většině úkolů ve srovnání s A15 Bionic. iPad mini 7 bude obsahovat některá další vylepšení, včetně podpory Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3.

Další změny

Co můžeme kromě vylepšeného výkonu a vylepšeného displeje očekávat od iPadu mini 7?
Podle „Instant Digital“ na Weibo bude nový iPad mini 7 dostupný v nových barvách. Aktuální iPad mini je dodáván ve fialové, hvězdně bílé, růžové a vesmírně šedé. Účet Weibo také říká, že nový iPad mini 7 bude obsahovat vylepšený fotoaparát, ale nejsou k dispozici žádné konkrétní podrobnosti.