Vzhledem k tomu, že App Store a ekosystém aplikací procházejí v Evropské unii velkými změnami, The Wall Street Journal dnes sdílel profil o šéfovi Philu Schillerovi, který je zodpovědný za ‌App Store‌.



Ačkoli Schiller v roce 2020 přešel z marketingového šéfa na „Apple Fellow“, aby věnoval více času osobním projektům a přátelům, údajně pracuje téměř 80 hodin týdně. Schiller je známý tím, že na e-maily odpovídá téměř okamžitě a na telefonáty odpovídá v kteroukoli hodinu. Svědčil během soudního sporu Epic vs. Apple, aby horlivě hájil ‌App Store. Schiller se připojil k Apple PR hovorům se členy médií, když byly oznámeny změny iOS 17.4, a strávil čas vysvětlováním, jak DMA ovlivní soukromí a bezpečnost uživatelů v Evropě.

Když Apple v březnu ukončil vývojářský účet Epic Games, byl to právě Schiller, kdo poslal e-mail generálnímu řediteli Epic Games Timu Sweeneymu, aby naznačil, že účet byl uzavřen kvůli kritice společnosti Epic ohledně dodržování DMA společností Apple. Schiller nastoupil do Applu již v roce 1987, odešel v roce 1993 a vrátil se v roce 1997, kdy se do Applu vrátil Steve Jobs. Byl v popředí při představení některých z největších produktů Apple a vyvíjel marketingové strategie pro vše od iPodu po Mac. Více o Schillerovi si můžete přečíst v úplném profilu na The Wall Street Journal.