Společnost Lumafield použila svůj průmyslový CT skener Neptune a analytický software Voyager k provedení nedestruktivního teardownu zařízení ‌Apple Vision Pro‌, Meta Quest Pro a Meta Quest 3. To nám dává pohled na to, jak tato zařízení vypadají uvnitř.



Studie začala zkoumáním vnitřního designu a rozvržení headsetů, přičemž bylo zjištěno, že Apple kladl při vytváření Vision Pro důraz na efektivní využití prostoru. Komponenty Vision Pro jsou uspořádány způsobem, který maximalizuje vnitřní prostor, aniž by došlo k ohrožení exteriéru, a obsahuje flexibilní desku plošných spojů a elektroniku umístěnou v různých úhlech. Oproti tomu Meta Quest Pro a Quest 3 využívají tradičnější přístup skládáním primárních prvků do jedné roviny.

Zkoumání senzorů napříč zařízeními odhaluje pokročilé využití technologií sledování očí a rukou pro UI navigaci Vision Pro, včetně různých senzorů, jako jsou LiDAR a IR kamery. Na druhé straně zařízení Meta Quest obsahují ruční ovladače a experimentální verzi sledování rukou. Quest Pro využívá kombinaci základního aktivního a pasivního chlazení, zatímco Vision Pro obsahuje mikrodmychadla. Konstrukce a umístění baterie dále odlišují headsety, přičemž Vision Pro obsahuje externí baterii, která upřednostňuje výkon, zatímco Meta Quest obsahuje baterie přímo uvnitř zařízení pro pohodlí uživatele. Navštivte web společnosti Lumafield, kde najdete další informace.