Dva bývalí zaměstnanci Applu, kteří pro společnost pracovali jako výzkumníci kybernetické bezpečnosti, nyní rozjíždějí svůj vlastní startup. Startup s názvem DoubleYou se zaměřuje na pomoc tvůrcům produktů kybernetické bezpečnosti při ochraně iOS a macOS zařízení.



Startup založili Patrick Wardle a Michail Sosonkin. Wardle pracoval v americké Národní bezpečnostní agentuře v letech 2006 až 2008, než se stal nezávislým bezpečnostním výzkumníkem specializujícím se na macOS. Sosonkin pracoval v bezpečnostním týmu společnosti Apple v letech 2019 až 2021. V rozhovoru pro TechCrunch uvedli, že myšlenka založit DoubleYou přišla poté, co si uvědomili, že existuje jen málo bezpečnostních produktů pro macOS a iOS. Naproti tomu obě platformy se staly stále více cílem hackerů.
DoubleYou chce využít techniky, které hackeři často používají k útokům na systémy Apple, aby je použili jako obranné nástroje.

Výzkumníci říkají, že vyvíjejí metodu pro analýzu všech procesů macOS pro detekci a blokování jakéhokoli nedůvěryhodného kódu a také pro monitorování a blokování anomálií v provozu DNS. Zakladatelé startupu chtějí také vytvořit nástroje pro sledování a blokování softwaru, jako jsou podvodné aplikace kryptoměn a ransomware. „Aby to fungovalo, nepotřebujeme používat nové technologie. Potřebujeme vzít dostupné nástroje a umístit je na správné místo,“ řekl Sosonkin.