Google dnes představil síť Find My Device pro produkty Android, se stejnými funkcemi, jako nabízí síť Apple ‌Find My‌, která je navržena tak, aby lokalizovala zařízení Apple.



Stejně jako Apple ‌Find My‌, síť Android ‌Find My‌ Device je schopna volně využívat miliony zařízení Android (se systémem Android 9 nebo novějším) ke sledování ztracených a odcizených produktů Android. Ztracený smartphone se systémem Android je schopen předávat informace o poloze zpět majiteli. Protože síť používá Bluetooth, funguje, i když jsou zařízení Android offline a nemají mobilní nebo Wi-Fi připojení. Některá zařízení, jako jsou Pixel 8 a Pixel 8 Pro, budou lokalizovatelná, i když jsou vypnutá nebo když je baterie vybitá. ‌Find My‌ nabízí stejnou sadu funkcí pro iPhony.

Počínaje květnem bude síť ‌Find My‌ Device pro smartphony Android fungovat také s Bluetooth trackery od společností jako Chipolo a Pebblebee. I když Google nenavrhuje své vlastní trackery, tyto trackery třetích stran budou fungovat stejně jako AirTagy. Aby uživatelé iPhonů nebyli sledováni bez jejich vědomí pomocí této nové sítě, Google ve spolupráci s Apple vytvořil oborovou specifikaci, která umožňuje uživatelům ‌iPhonu‌ i Androidu dostávat upozornění na blízké neznámé trackery bez ohledu na značku zařízení. Google se spuštěním své sítě počkal, dokud Apple nezavede podporu pro upozornění na Bluetooth trackery třetích stran, a to na základě kódu nalezeného v iOS 17.5.