Je to téměř 18 měsíců, co Apple naposledy vydal nové iPady a zákazníci netrpělivě čekají na oznámení nových modelů. Měsíce se hovořilo o nových modelech iPadu Pro a iPadu Air, ale odhadované datum vydání bylo opakovaně posouváno z března na duben až květen.



DigiTimes tento týden citoval zdroje z tchajwanských dodavatelů, kteří uvedli, že hromadná výroba čoček fotoaparátů pro nadcházející iPady byla opakovaně odkládána, a zpráva zmiňuje, že spuštění výroby pravděpodobně proběhne v květnu. Mark Gurman z Bloombergu minulý týden oznámil, že Apple se v současné době chystá uvést nové modely iPadu Pro a iPadu Air na trh počátkem května. Řekl, že Apple stále dokončuje vývoj softwaru iPadOS pro nové iPady, a dodal, že k opožděnému vydání přispěly také pokročilé techniky výroby OLED displejů.

Očekává se, že Apple představí následující produkty:

  • Dva nové modely iPadu Pro s čipem M3, OLED displeji, tenčím krytem, tenčími rámečky, možností matného displeje, přední kamerou orientovanou na šířku, dalšími designovými změnami a možná i bezdrátovým nabíjením MagSafe.
  • Dva nové modely iPadu Air s čipem M2 a přední kamerou orientovanou na šířku, včetně vůbec prvního 12,9palcového iPadu Air.
  • Nová klávesnice Magic Keyboard pro iPad Pro s hliníkovým krytem, větším trackpadem a dalšími designovými změnami.
  • Nová Apple Pencil, která může mít nové gesto pro určité akce a případně podporovat visionOS.

Apple naposledy vydal iPad Pro a iPad Air v říjnu 2022 a v březnu 2022, takže nové verze zařízení jsou velmi očekávané.