iPadOS 17.5 může na základě důkazů odhalených v beta verzi rozšířit funkci Kondice baterie na nové modely iPadu. Jak zjistil Steve Moser a Aaron Perris, existuje několik nových odkazů na nabídku Kondice baterie v kódu první beta verze iPadOS 17.5.



Tato verze byla pro vývojáře vydána začátkem tohoto týdne. Očekává se, že nabídka bude zobrazovat maximální zbývající kapacitu baterie iPadu a počet cyklů.

Ukázka řetězců kódu přidaných v beta verzi iPadOS 17.5:

  • „iPad musí být pravidelně používán, když není připojen k napájení, aby zobrazoval maximální kapacitu.“
  • „Toto je počet, kolikrát iPad využil kapacitu baterie.“
  • „Baterie iPadu funguje podle očekávání.“
  • „Baterie iPadu, stejně jako všechny dobíjecí baterie, mají omezenou životnost a možná bude potřeba je opravit nebo vyměnit.“
  • „Baterie byla navržena tak, aby si zachovala kapacitu X při X cyklech za ideálních podmínek. Skutečný výkon baterie závisí na řadě věcí, včetně toho, jak je iPad používán a pravidelně nabíjen.“

Na žádných aktuálně prodávaných modelech iPadu v první beta verzi iPadOS 17.5 není žádná viditelná funkce Kondice baterie, což nás vede k přesvědčení, že může být omezena na nové modely iPadu Pro a iPadu Air, o kterých se říká, že budou vydány v květnu. iOS zobrazuje informace o kapacitě baterie na iPhonech již mnoho let, ale informace o počtu cyklů jsou v současnosti omezeny na nejnovější řadu iPhone 15. Apple pravděpodobně vydá iPadOS 17.5 pro veřejnost v květnu.