Apple dnes oznámil, že zákazníci a nezávislí poskytovatelé oprav budou moci používat použité originální díly Apple při opravách od konce tohoto roku. Nová pravidla se budou zpočátku vztahovat na díly pro modely iPhone 15 a novější, včetně obrazovek, baterií a fotoaparátů.



Apple uvedl, že tato pravidla se budou vztahovat také na použité senzory pro Face ID a Touch ID. Proces „párování“ stávajících dílů společnosti Apple potvrdí, zda je použitý díl pravý či nikoli. Apple říká, že kalibrace pro nové i použité originální díly Apple proběhne na zařízení po instalaci dílu. Pokud byl iPhone opraven, v aplikaci Nastavení se v části Obecné → Informace zobrazí sekce „Díly a servisní historie“ a Apple říká, že tuto sekci rozšíří, aby bylo vidět, zda je originální díl nový nebo použitý.

Apple také oznámil, že zákazníci a poskytovatelé služeb již nebudou muset uvádět sériové číslo zařízení při objednávání dílů, které nezahrnují výměnu logické desky. Aby Apple zabránil rozebrání ukradených iPhonů na díly, rozšíří svou bezpečnostní funkci Zámek aktivace na díly iPhonu. Tato funkce je navržena tak, aby omezila krádeže iPhonu tím, že zablokuje reaktivaci ztraceného nebo odcizeného iPhonu. Pokud zařízení zjistí, že podporovaný díl byl získán z jiného zařízení s aktivovaným zámkem aktivace nebo režimem ztráty, budou možnosti kalibrace pro tento díl omezeny.