DuckDuckGo byl představen jako vyhledávač zaměřený na prvním místě na soukromí, než přidal ochranu e-mailu a další, a společnost nyní oznámila své vůbec první předplatné: DuckDuckGo PrivacyPro.



To zahrnuje open source službu VPN s odstraněním osobních údajů. Webový prohlížeč DuckDuckGo byl původně vytvořen jako reakce na obavy z rostoucího používání trackerů, zejména ze strany Googlu. Prohlížeč nabízí anonymní vyhledávání na webu. Společnost nezachycuje žádné vaše soukromé informace, jako je IP adresa jedinečných identifikátorů, a nepoužívá žádné sledovače. Blokuje také sledovače třetích stran, jako jsou ty, které používá Facebook. Později byla přidána ochrana e-mailu. Dosud byly všechny funkce financovány reklamami – ačkoli nemohou být personalizované reklamy, zobrazují se obecné reklamy, které generují výrazně nižší příjmy.

Předplatné DuckDuckGo PrivacyPro nabízí:

  • Anonymní VPN vytvořená pro rychlost, bezpečnost a jednoduchost. Zabezpečte své připojení kdykoli a kdekoli až na pěti zařízeních současně.
  • Odstranění osobních údajů, které najde a odstraní osobní údaje – jako je vaše jméno a adresa bydliště – ze stránek zprostředkovatelů dat, kteří je uchovávají a prodávají, a pomáhá tak bojovat proti krádežím identity a spamu.
  • Obnova krádeže identity. Pokud je vaše identita odcizena, specializovaný poradce vám pomůže obnovit odcizené účty a pomůže získat zpět výsledné finanční ztráty.

Samotný prohlížeč DuckDuckGo vám umožňuje soukromé vyhledávání a procházení. Přidáním Privacy Pro můžete také omezit přístup zprostředkovatelů dat k vašim osobním údajům a zabezpečit své internetové připojení v celém zařízení, které skryje vaši polohu a IP adresu zařízení před navštívenými weby – to vše na jednom místě.