Apple dnes sdílel několik relací WWDC 2024 souvisejících s nadcházejícím systémem CarPlay nové generace před jeho oficiálním spuštěním koncem tohoto roku. My se díky tomu můžeme podívat na to, jak bude vypadat.



Apple zveřejnil několik obrázků CarPlay nové generace, přičemž jeden zobrazuje nové aplikace Auto, Media a Klimatizace v akci. CarPlay nové generace bude vysoce přizpůsobitelné a umožní výrobcům automobilů přizpůsobit design systému tak, aby jedinečně odpovídal jejich vozidlům. Apple zveřejnil řadu různých možností designu a rozvržení, které budou možné.

Další obrázky poskytují bližší pohled na aplikace Auto a Klimatizace, které budou obsahovat nastavení vozidla a ovládání klimatizace.

CarPlay nové generace umožní výrobcům automobilů zobrazovat vlastní upozornění týkající se stavu nabíjení elektromobilu, dostupné aktualizace softwaru pro vozidlo a další. Kromě toho bude vybaven integrací zadní kamery, jak je znázorněno níže.

Web společnosti Apple nadále uvádí, že první vozidla s CarPlay nové generace budou vydány v roce 2024, ale zatím nebyl zveřejněn konkrétní datum. Aston Martin a Porsche koncem loňského roku představily návrhy vozidel CarPlay nové generace.