Společnost Blackmagic Design vydala verzi 2.0 své aplikace Blackmagic Camera, která přináší několik nových funkcí spolu s oficiální podporou iPadu. V dnešním článku si ukážeme, co vše je nové.



Pro ty, kteří neznají, Blackmagic Camera nabízí stejné ovládací prvky a funkce, jaké jsou dostupné u fotoaparátů Blackmagic Design. Společnost říká, že to uživatelům umožňuje vytvářet obsah na YouTube, TikTok a Instagram s „hollywoodským“ filmovým vzhledem a dojmem. Nová aktualizace nyní přidává podporu pro ovládání více iPhonů na dálku. Když je tato funkce povolena, jeden iPhone funguje jako ovladač a další iPhony lze připojit pomocí aplikace přes kabelovou nebo Wi-Fi síť. Uživatelé pak mohou ovládat funkce aplikace, jako je zoom, ostření, vyvážení bílé, obnovovací kmitočet, úhel závěrky a výběr objektivu, a synchronizovat kamery pro současné nahrávání.

Tato aktualizace také přináší podporu pro záznam až 100 snímků za sekundu v HD na modelech iPhone 15 Pro a Pro Max, stejně jako možnost vybrat více klipů na kartě médií a snadno je sdílet nebo je hromadně kopírovat/upravovat. V celé aplikaci jsou také obecná vylepšení výkonu a stability. Blackmagic Camera 2.0 nyní také poprvé zavádí podporu pro iPad, což uživatelům umožňuje maximálně využít větší obrazovku iPadu, zejména při vzdáleném sledování více snímků. Více informací o aplikaci Blackmagic Camera naleznete na stránkách Blackmagic.