Aplikace Mapy Google a Waze pro iPhone a CarPlay byly aktualizovány o nové funkce, které mají za cíl informovat uživatele a udržet je v bezpečí. Aplikace Mapy nyní uživatelům usnadňuje hlášení nehod a užitečných informací, jako je stavba v okolí, uzavírky jízdních pruhů, objekty a přítomnost policie.



K dispozici jsou větší ikony hlášení, které jsou navrženy tak, aby se na ně snáze klepalo pro rychlé sdílení aktualizací, a ostatní řidiči mohou nehodu potvrdit také rychlým klepnutím. Aplikace Mapy Google získává nové navádění k cíli, aby bylo méně matoucí, když uživatelé nevědí, kam vstoupit nebo zaparkovat, když někam dorazí, zejména pokud je noc. Když jedete na místo, nové navádění k cíli automaticky osvětlí vaši budovu a její vchod, když se k ní přiblížíte, a navíc vám ukáže nedaleká parkoviště.

Aktualizace aplikace Waze nyní přidává možnost vidět nové typy kamer. Například řidiči nyní vidí upozornění, když se blíží ke kameře, která pořizuje snímky, jako je překročení rychlosti, jízda na červenou, jízda ve špatném jízdním pruhu, nepoužívaní bezpečnostního pásu nebo používání telefonů při řízení. Kromě toho Waze dostává novou funkci dopravních událostí, která má uživatelům lépe porozumět tomu, jak věci jako průvody, koncerty a sportovní události ovlivňují okolní dopravu. Aktualizace obou aplikace se nyní zavádějí pro Android a iOS, auta s Android Auto a Apple ‌CarPlay‌.