Podle Marka Gurmana z Bloombergu plánuje Apple pravděpodobně v úterý 10. září uspořádat keynote, kde představí novou řadu iPhone 16, Apple Watch nové generace a nové AirPods. Poté budou zařízení vydána v pátek 20. září.



Pokud je tvrzení pravdivé, můžeme očekávat, že nový software, jako je iOS 18 a macOS Sequoia, vyjde několik dní před vydáním zařízení. Apple zatím oficiálně neoznámil datum své zářijové keynote, Gurman místo toho cituje zdroje. Očekává se, že Apple rozešle mediální pozvánky již příští týden. Modely ‌iPhone 16‌ budou obsahovat výkonnější čipy A18, které spolupracují s Apple Intelligence, a očekává se, že celá řada ‌iPhone 16‌ bude podporovat novou aktualizaci ‌iOS 18‌. Apple plánuje mírně zvětšit displej iPhonu 16 Pro a Pro Max a všechny čtyři modely dostanou nové tlačítko pro fotografování.

Pokud jde o modely Apple Watch, očekáváme Apple Watch Series 10, novou verzi Apple Watch SE a vylepšené Apple Watch Ultra. U standardních Apple Watch se chystají změny designu, přičemž Apple má představit tenčí design a větší displeje. Apple plánuje představit dva nové modely AirPods 4. Model nižší třídy bude podobný současným AirPods, zatímco model vyšší třídy bude obsahovat Aktivní potlačení hluku.