Apple dnes oznámil, že plánuje uspořádat svou každoroční keynote zaměřenou na iPhone v pondělí 9. září v Apple Parku v Cupertinu v Kalifornii. Začátek keynote je naplánován na 19:00 hodin.



V letošním roce Apple představí řadu iPhone 16, nové modely Apple Watch a AirPods 4 a navíc se dozvíme data vydání iOS 18, macOS Sequoia a dalších aktualizací. Očekává se, že všechny čtyři nové iPhony budou mít přizpůsobitelné tlačítko Akce a nové tlačítko Capture pro fotografování, které bude mít vestavěná gesta, jako je přejetí prstem pro přiblížení a oddálení nebo jemné stisknutí pro automatické ostření. Tlačítko Capture bude na pravé straně zařízení pod tlačítkem napájení. Všechny modely budou obsahovat podporu pro funkce Apple Intelligence, které přicházejí v ‌iOS 18‌.

Apple Watch Series 10 budou mít tenčí design s větším displejem, ale změna nebude radikální. Apple také plánuje aktualizovat Apple Watch SE a Apple Watch Ultra a mohli bychom se dočkat nových zdravotních funkcí, jako je detekce spánkové apnoe a monitorování krevního tlaku, ale zatím není zcela jasné, zda je Apple bude mít připravené včas. Apple plánuje streamovat keynote živě na svých webových stránkách, na YouTube a prostřednictvím aplikace Apple TV.