Apple vydal osmou beta verzi macOS 15 Sequoia, tvOS 18, iOS 18 a iPadOS 18 pro vývojáře. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



tvOS 18 přidává do aplikace Apple TV funkci InSight a je schopna poskytovat v reálném čase informace o hercích, hudbě a další v seriálech a filmech Apple TV+. Funkce Zvýraznění dialogu byla vylepšena o strojové učení a počítačový zvuk, takže je schopna lépe zvýšit čistotu hlasu oproti hluku na pozadí a hudbě, navíc je nyní k dispozici na vestavěných televizních reproduktorech, AirPodech a dalších zařízeních Bluetooth. Titulky se nyní budou zobrazovat automaticky, například když je ztlumena hlasitost televizoru, je pořad nebo film přetočen zpět nebo když jazyk seriálu neodpovídá jazyku zařízení.

‌iOS 18‌ představuje ovládací centrum, které je nyní přizpůsobitelné a vývojáři třetích stran mohou přidávat ovládací prvky pro své aplikace, přičemž ikony svítilny na uzamčené obrazovce a fotoaparátu lze vyměnit nebo odebrat. K dispozici je speciální aplikace Hesla pro přihlášení, přístupové klíče, hesla Wi-Fi a ověřovací kódy a k dispozici je možnost uzamknout a skrýt aplikace. Rozhraní aplikace Fotky bylo přepracováno a k dispozici je spousta dalších změn a vylepšení. macOS Sequoia obsahuje ‌podporu pro funkci zrcadlení iPhonu, která vám umožňuje ovládat zamčený ‌iPhone‌ z vašeho Macu. Můžete otevírat a používat aplikace pro ‌iPhone‌, pracovat s oznámeními a přetahovat soubory mezi ‌iPhonem‌ a Macem a naopak. K dispozici je nová aplikace Hesla

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Sonoma:

  • Logo Apple > Nastavení systému > Aktualizace softwaru

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru
Zdroj: macrumors.com