Apple Watch SE nové generace budou vyrobené z tvrdého plastového materiálu, zopakoval dnes Mark Gurman z Bloombergu ve svém týdenním zpravodaji Power On.



Podle Gurmana je pravděpodobnější, že modely ‌Apple Watch SE‌ nové generace budou používat pevný plastový materiál místo hliníku. Díky plastu budou levnější a mohly by oslovit rodiče, kteří hledají Apple Watch pro své děti. Apple v červenci spustil novou webovou stránku, která povzbuzuje rodiče k nákupu Apple Watch pro své děti. Kampaň „Apple Watch For Your Kids“ zdůrazňuje výhody Apple Watch pro mladší uživatele, jako je sledování polohy, možnosti volání rodičům a sledování aktivity. Dospělí mohou nastavit hodinky pro své děti pomocí vlastního iPhonu a existují funkce, které zabrání jejich používání během školy.

S plastem by Apple mohl také nabídnout ‌Apple Watch SE‌ v řadě zábavných barev, které u hliníku nejsou možné. Apple dříve prodával například plastový ‌iPhone‌ 5c, a to v zářivě modré, žluté, růžové a zelené barvě. Plast by také lépe odlišil ‌Apple Watch SE‌ od standardních modelů Apple Watch, protože současné ‌Apple Watch SE‌ jsou v podstatě upravenou verzí hliníkových Apple Watch bez nejnovějších funkcí. Nové Apple Watch SE by mohly být vydány již letos.