Apple v průběhu let prodával se svými iPady různé napájecí adaptéry a současná řada přichází s 20W nabíječkami. Co ale k rychlému nabití iPadu potřebujete? V dnešním článku si ukážeme, co si musíte koupit, abyste iPad nabíjeli co nejrychleji.



Rychlé nabíjení je funkce, která je k disppozici pro iPhone, iPad a Mac. Pro iPhone a Mac Apple konkrétně uvádí, že zařízení mohou získat až 50 % baterie za pouhých 30 minut.
U iPadu Apple uvádí nabíječky, které můžete použít pro rychlejší nabíjení, ale společnost neuvádí přesně stejný výkon 50% nabití za ~ 30 minut – i když je to pravděpodobně podobné.

Jak rychle nabít iPad

  • Použijte 30W nebo vyšší napájecí adaptér.
  • Apple říká, že s iPadem můžete pro rychlejší nabíjení použít výkonnější napájecí adaptér USB-C – jako je ten, který byl dodán s MacBookem. Mezi tyto adaptéry patří 29W, 30W, 35W, 61W, 6W7, 87W nebo 140W USB-C napájecí adaptér, který je dodáván s MacBooky nebo prodáván samostatně.
  • Můžete také použít USB-C nabíječku třetí strany s výkonem nad 20 W pro rychlé nabíjení iPadu, jako je kompaktní 30W, 40W dvouportová USB-C nabíječka Anker nebo 65W 3portová nabíječka.
  • Další tip pro rychlejší nabíjení iPadu, vypnutí obrazovky nebo zapnutí režimu Letadlo.
  • Můžete také použít nabíječky s vyšším výkonem se staršími iPady, i když se nebudou nabíjet tak rychle jako moderní iPady.
  • Stejně jako iPhone nebo Mac i váš iPad určuje, kolik energie má odebírat z napájecího zdroje, a proto je bezpečné používat napájecí adaptéry, které mohou nabídnout mnohem více energie, než jaké využije iPad.