Google dnes oznámil tři nové funkce AI, které budou k dispozici v prohlížeči Chrome, přičemž Google využívá nejnovější modely Google AI a Gemini. Google Lens je nyní k dispozici v prohlížeči Chrome a umožňuje uživatelům vyhledávat to, co vidí na obrazovce.



Google říká, že uživatelé Chrome mohou vybrat cokoli na stránce a vyhledat vizuální shodu, včetně textu a obrázků. Vyhledávání lze upřesnit podle barvy, tagu a dalších podrobností a jsou k dispozici následné otázky. Porovnání karet je nová funkce, která je navržena tak, aby uživatelům umožnila zobrazit přehled produktů vytvořený umělou inteligencí z více karet na jednom místě. Google říká, že je to užitečné pro porovnávání recenzí, cen a dalších prvků více produktů při rozhodování, co koupit.

Google také zavádí možnost vyhledávání v přirozeném jazyce pro historii procházení Chrome, která uživatelům umožňuje rychle najít web, který v minulosti navštívili, pomocí fráze jako „Co byl ten obchod se zmrzlinou, na který jsem se díval minulý týden?“ Konverzační vyhledávání je volitelné a lze jej zapnout nebo vypnout v nastavení Chromu. Nezahrnuje data z anonymního režimu. Funkce Google Lens s umělou inteligencí bude k dispozici s nejnovější aktualizací Chromu, která bude vydána během několika příštích dní, zatímco další dvě funkce budou k dispozici během několika příštích týdnů. Porovnání karet a možnost vyhledávání v prohlížeči budou pro začátek zavedeny pouze v USA.