Nové iPhony budou brzy k dispozici. Řada iPhone 16 bude představena v září a iPhone SE 4 na jaře příštího roku. Obvykle Apple nadále prodává iPhony z předchozího roku za sníženou cenu.



Ale na základě toho, co víme o nových modelech, které brzy přijdou, je budoucnost pro standardní iPhone 15 nejasná – zvláště bez Apple Intelligence. Zde je důvod, proč může být iPhone 15 zastaralý rychleji než jakýkoli jiný model v historii.

  • iPhone 15 nezíská hlavní nové funkce iOS 18
  • Když byla Apple Intelligence v červnu poprvé představena, přišla s jedním obzvláště překvapivým detailem: seznam kompatibilních zařízení byl velmi krátký, zejména pro iPhony.
  • Znamenalo by to, že nejzajímavější nová funkce pro iOS – ve skutečnosti celá řada funkcí – by nebyla k dispozici na nejnovějším modelu iPhonu.
  • Nové schopnosti umělé inteligence by na iPhone 15 nebo iPhone 15 Plus nebyly k dispozici.
  • iPhone 15 Pro a iPhone Pro Max podporují Apple Intelligence, ale modely nižší třídy ne.

Až bude příští měsíc vydána řada iPhone 16, očekává se, že nabídne plnou podporu pro Apple Intelligence. Ať už si koupíte model vyšší třídy nebo ne, váš iPhone 16 bude obsahovat výkonný čip A18, který umožňuje všechny nové funkce umělé inteligence v iOS 18.1. To samo o sobě nemusí být nutně špatná zpráva pro iPhone 15. Je obvyklé, že novější iPhone nabízí funkce, které u jeho předchůdce nenajdete. Skutečnou hrozbou pro iPhone 15 je iPhone SE 4. Nadcházející iPhone SE 4 se zdá být velmi přesvědčivou možností pro ty, kteří chtějí levnější zařízení.

Zde jsou možnosti, které by měli kupující, kteří dbají na rozpočet:

  • iPhone 15 s čipem A16, na kterém nelze spustit Apple Intelligence, NEBO
    iPhone SE 4 s Apple Intelligence, čipem A18 a stejným designem

Existuje nějaký důvod, proč si koupit iPhone 15?

iPhone 15 má Dynamic Island, což iPhone SE mít pravděpodobně nebude. Pravděpodobně bude mít také lepší fotoaparát. iPhone 16 nabídne skvělé funkce, jako je Apple Intelligence, tlačítko Akce, tlačítko Capture, upgrady fotoaparátu a další. Zdá se, že to všechno stojí za vyšší cenu.