LG požaduje od Applu kompenzaci po náhlém zrušení vývoje Apple Watch s microLED displejem kvůli značným investicím, které vynaložila na přípravu projektu, uvádí zpráva společnosti The Elec.



V důsledku zrušení vývoje zařízení společnost LG Display zjevně přišla o hodně financí, včetně nákladů na nákup 14 amerických patentů souvisejících s technologií microLED. Společnost nyní čelí potenciálním nárokům ze strany svých partnerů, z nichž někteří také investovali do projektu bez formálních smluv. LG také přesunula továrnu z Gumi v Gyeongsangbuk-do do Paju v Gyeonggi-do, zajistila prostor pro vývoj microLED displejů a najala specializovaný tým, aby vytvořila pracovní skupinu věnovanou projektu. Celkově LG údajně utratil stovky miliard wonů na vývoj displejů.

Rozhodnutí Applu zrušit projekt bylo údajně založeno na obavách o životaschopnost technologie microLED pro Apple Watch. Navzdory potenciálním výhodám – jako jsou jasnější displeje, lepší barevná přesnost a lepší energetická účinnost ve srovnání se stávající technologií OLED – Apple zjistil, že výrobní náklady spojené s microLED byly příliš vysoké. S výrobním procesem se také vyskytly značné problémy, které by ztížily výrobu displejů v požadovaném množství.