Někteří vývojáři jsou nadále nespokojeni s mobilní herní službou Apple Arcade, uvádí mobilegamer.biz. V rozhovoru s webem někteří vývojáři uvedli, že studia musí čekat až šest měsíců, než obdrží platby z ‌Apple Arcade‌.



Poukázali také na potíže se získáváním odpovědí na rutinní e-maily, neuspokojivou technickou podporu a špatnou zjistitelnost. Jeden vývojář řekl: „Od začátku se věci změnily, podepsat smlouvu s Applem je v dnešní době velmi obtížný a zdlouhavý proces. Nedostatek vize a jasného zaměření platformy je frustrující a pokud existuje nějaký cíl, mění se zhruba každý rok. Také technická podpora je dost mizerná.“ Zatímco zpočátku vývojáři těžili z rychlých měsíčních plateb z Bonus Pool průběžných plateb licenčních poplatků, nyní existuje pětiměsíční zpoždění. Jeden vývojář tvrdí, že v důsledku pomalých plateb téměř skončil s podnikáním. Vývojáři také poukázali na obecné komunikační problémy, a když dostanou odpověď, výsledky jsou často zklamáním.

Existují také významné problémy s vývojem her ‌Apple Arcade‌ pro Vision Pro. Vývojáři vyjádřili svou frustraci nad technickou podporou společnosti Apple pro aplikace pro Vision Pro, kterou označili za nedostatečnou a neužitečnou. Jiní uvedli, že ačkoli je Apple oslovil, aby vytvořili hru pro Vision Pro, nebyly jim nabídnuty žádné finanční odměny ani záruky propagace. Vývojáři také poukázali na problémy se zajištěním kvality a aktualizacemi a tvrdili, že prodloužená diskuse s Apple o jediné aktualizaci stála jejich tým dva měsíce práce. Apple Arcade byl spuštěn v září 2019 a poskytuje uživatelům přístup k velké knihovně her za měsíční poplatek 199 Kč. ‌Apple Arcade‌ je také k dispozici jako součást předplatitelského balíčku Apple One, který kombinuje více služeb Apple do jednoho.