Společnost OpenAI dnes oznámila, že začala zavádět Pokročilý hlasový režim pro malý počet předplatitelů ChatGPT, což jim umožňuje testovat přirozenější konverzace v reálném čase.



Pokročilý hlasový režim umožňuje ChatGPT poskytovat reakce v reálném čase, které lze přerušit, a navíc je schopen rozpoznat a reagovat na humor, sarkasmus a další. Nový model nepotřebuje převádět vaši řeč na text a zpět, jako to dělá současný hlas ChatGPT, což vede k nižší latenci. OpenAI představila Pokročilý hlasový režim již v květnu a předvedla hlas AI nazvaný Sky, který zněl nápadně podobně jako Scarlett Johansson. Hlas byl vytvořen a použit bez jejího svolení a Johansson nakonec vydala prohlášení. Řekla, že odmítla několik nabídek od generálního ředitele OpenAI Sama Altmana, který chtěl, aby Johansson byla hlasem ChatGPT.

Řekla, že byla šokována a rozhněvaná, že Altman vytvořil hlas, který zněl „děsivě podobně“ jejímu vlastnímu hlasu. OpenAI tvrdila, že hlas Sky neměl připomínat hlas Johansson, ale byl odstraněn poté, co si najala právního poradce. OpenAI říká, že od té doby, co představila tuto funkci, pracuje na zlepšení bezpečnosti a kvality hlasových konverzací. Pokročilý hlasový režim mluví čtyřmi přednastavenými hlasy a je navržen tak, aby blokoval výstupy, které se od těchto hlasů liší, a zabraňuje tak napodobování hlasů celebrit.