Pokud si chcete vyzkoušet nový iPhone, možná nebudete muset v budoucnu opustit svůj domov. Apple požádal o patent, který ilustruje virtuální vyzkoušení nového telefonu pomocí Vision Pro.



Společnost popisuje jeho použití také pro iPady a Macy. Můžete například zvednout virtuální iPhone před virtuální krajinu a vidět snímky, které byste pořídili různými fotoaparáty. Patentová přihláška (zaznamenaná společností Patently Apple) popisuje metodu přizpůsobení a předvádění produktů ve virtuálním prostředí, ve kterém je uživateli prezentována ukázka produktu. V některých provedeních je ukázka interaktivní v simulovaném virtuálním prostředí, ve kterém je uživatel schopen vyzkoušet si zařízení a zařízení reaguje na simulované virtuální prostředí. V některých provedeních je uživatel schopen přizpůsobit vlastnosti produktu, jako je přizpůsobení konfigurace nebo části produktu. Využita by byla i virtuální prostředí.

Podání ukazuje někoho, kdo zkouší fotoaparát telefonu, stojí před simulovaným obrázkem pohoří a je schopen vidět fotografie, které by byly pořízeny širokoúhlými objektivy a teleobjektivy. Další ukazuje, jak někdo nastavuje Mac a vidí dopad na výkon. Tlačítko Koupit pak umožňuje zakoupit Mac, který jste právě nakonfigurovali. Můžete například vyzkoušet Mac se základním procesorem a pamětí, poté jej vyměnit za rychlejší procesor a více paměti, abyste viděli zlepšení výkonu.