Kromě iOS 18, macOS Sequoia a dalších plánuje Apple vydat také tvOS 18. Aktualizacím tvOS se často nevěnuje velká pozornost, protože obsahují menší počet nových funkcí, ale letos přijdou některé zajímavé funkce.



  • InSight – InSight funguje podobně jako Amazon X-ray. Poskytuje informace o hercích, postavách a hudbě z filmů a seriálů ‌Apple TV‌+ v reálném čase. Pokud pozastavíte přehrávaný pořad, můžete vidět podrobnosti o hercích, přehrávané skladbě a další. Pokud používáte iPhone jako dálkový ovladač pro ‌Apple TV‌, můžete získat informace InSight přímo ve svém telefonu. Všimněte si, že tato funkce momentálně funguje pouze s obsahem ‌Apple TV‌+.
  • Zvýraznění dialogu a titulky – Zvýraznění dialogu je nastavení, které Apple vylepšil pomocí strojového učení a vylepšení počítačového zvuku. Apple jej navíc aktualizoval, aby fungoval s reproduktory připojenými přes HDMI, při přehrávání obsahu na ‌iPhonu‌ a iPadu, při používání AirPods a s dalšími audio zařízeními Bluetooth. Jako bonus Apple také vylepšuje titulky, takže se zobrazí inteligentně, například když je obsah ztlumen nebo když se televizní pořad nebo film přetočí.
  • FaceTime – Když používáte FaceTime se svou ‌Apple TV‌ s ‌iPhonem‌ nebo ‌iPadem‌ jako fotoaparátem, můžete nyní během hovoru vidět živé titulky v reálném čase. Ve Spojených státech a Kanadě to funguje v angličtině. Můžete použít také SharePlay, takže každý může přispívat písněmi do seznamu skladeb na párty naskenováním QR kódu.
  • Nové spořiče obrazovky – Apple přidává nové možnosti spořičů obrazovky, včetně Portrétů (zobrazuje vaše portrétové obrázky), TV a filmů a s motivem Snoopy.
  • Podpora projektoru – Pokud máte projektor, jistě vás potěší, že tvOS 18 přidává podporu pro poměr stran 21:9, který používá většina projektorů.