iOS 18 je aktualizace určená pro iPhone, ale přidává několik nových funkcí také do AirPods Pro 2. Nové funkce vyžadují ‌iOS 18‌, iPadOS 18 nebo macOS Sequoia a aktualizaci firmwaru, která bude vydána, až Apple letos na podzim vydá nové aktualizace.



Gesta hlavou

Pokud jste se někdy dostali do situace, kdy jste potřebovali potvrdit požadavek Siri nebo odmítnout hovor bez použití hlasového příkazu nebo rukou, přichází řešení. Gesta hlavou jsou novou formou ovládání ‌AirPods Pro‌, která vám umožní pokývat hlavou nahoru a dolů nebo naznačit ne, abyste odmítli hovor nebo mohli komunikovat se ‌Siri‌. Když dostanete hovor, můžete v podstatě zavrtět hlavou, že ho odmítnete, nebo přikývnete, že ho přijmete.

Izolace hlasu

Díky izolaci hlasu mohou ‌AirPods Pro‌ omezit hlasité zvuky na pozadí, když telefonujete, a umožnit tak osobě, se kterou mluvíte, jasněji vás slyšet. ‌AirPods Pro‌ bude pomocí strojového učení detekovat a izolovat okolní hluk, jako je vítr, auta v okolí, mluvící lidé a další, blokovat zvuk a upřednostňovat váš hlas. Izolace hlasu je funkce, která přichází do původních ‌AirPods Pro‌ i ‌AirPods Pro‌ 2.

Lepší ovládání adaptivního zvuku

Funkce ovládání adaptivního zvuku je navržena tak, aby upravovala aktivní potlačení hluku a zvuk, který slyšíte v reakci na okolní hluk ve vašem prostředí. Nyní existují podrobnější ovládací prvky pro vyladění funkce.

Personalizovaný prostorový zvuk pro hraní her

Personalizovaný prostorový zvuk je funkce, která již existuje pro filmy, televizní pořady a hudbu. Používá kameru TrueDepth na vašem ‌iPhonu‌ ke skenování vašeho obličeje a uší a vytváří osobní profil, který přizpůsobí prostorový zvuk přesně pro vás. iOS 18‌ rozšiřuje tuto funkci i na hraní her, s cílem poskytnout více pohlcující zvuk pro hraní. Vývojáři her mohou v rámci této změny začlenit do svých her prostorový zvuk. Personalizovaný prostorový zvuk pro hraní her bude k dispozici pro ‌AirPods Pro‌, AirPods Max a AirPods třetí generace.

Kvalita hlasu ve hrách

‌AirPods Pro‌ 2 obsahují vylepšení kvality hlasu pro chat a streamování ve hře spolu s dynamickým sledováním hlavy a podporou 16bitového 48kHz zvuku ve hrách.

Nižší latence

Podle Applu poskytují ‌AirPods Pro‌ nejlepší bezdrátovou audio latenci vůbec pro mobilní hraní, a to díky vylepšením přicházejícím v ‌iOS 18‌. Vylepšená latence znamená, že při provádění akce ve hře a uslyšení výsledného zvuku neuvidíte žádné zpoždění.

Další modely AirPods

Mnoho z těchto funkcí je omezeno na nejnovější modely ‌AirPods Pro‌. Gesta hlavy a izolace hlasu nebudou k dispozici na jiných sluchátkách než ‌AirPods Pro‌ 2, ale přizpůsobený prostorový zvuk pro hraní her bude dostupnější.