Apple zveřejnil zisk za třetí fiskální čtvrtletí roku 2024 (druhé kalendářní čtvrtletí), přičemž oznámil své nejlepší červnové čtvrtletí k dnešnímu dni, přičemž tržby byly vyšší, než se očekávalo.



Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook a finanční ředitel společnosti Apple Luca Maestri poskytli určitý přehled o prodeji iPadů, růstu služeb, plánech AI a další. A v dnešním článku se podíváme na to nejzajímavější, co společnost oznámila.

Prodej iPhonů

CEO společnosti Apple ‌Tim Cook‌ řekl, že modely iPhone 15 si vedly lépe než modely iPhone 14. Instalační základna dosáhla v červnovém čtvrtletí historického maxima. Pokud jde o iPhone 16, generální ředitel společnosti Apple ‌Tim Cook‌ řekl, že společnost je „velmi nadšená“ z Apple Intelligence. Cook řekl, že Apple Intelligence představuje další důvod proč si zakoupit nový iPhone.

Apple Intelligence

O Apple Intelligence Cook řekl, že Apple se nemůže dočkat, až uvidí, jaké úžasné věci vývojáři s Apple Intelligence udělají. Cook očekává, že vývojáři přijmou Apple Intelligence ve svých aplikacích s funkcemi, které jsou použitelné pro mnoho typů aplikací. Potvrdil, že Apple plánuje postupné zavádění funkcí Apple Intelligence. Existují některé funkce, které přijdou v průběhu roku, a jazyky mimo americkou angličtinu nebudou při vydání k dispozici. Integrace ChatGPT se Siri se očekává do konce kalendářního roku.

Prodej iPadů

Apple zaznamenal prudký nárůst prodeje ‌iPadů‌ díky vydání iPadu Pro s čipem M4 a iPadu Air s čipem M2 během čtvrtletí. Tržby z prodeje iPadů dosáhly 7,2 miliardy dolarů, což je o 24 procent více než ve čtvrtletí předchozího roku, kdy dosáhly 5,8 miliardy dolarů.

Zisk ze služeb

Apple zaznamenal strmý nárůst tržeb ze služeb na 24,2 miliardy dolarů, z 21,2 miliardy dolarů před rokem a nový rekord za celou dobu. Počet předplatitelů dosáhl historického maxima a Apple má více než jednu miliardu předplatitelů napříč službami. Apple vytvořil nové rekordy v reklamě, cloudu a platebních službách.

Zisky z jiných produktů

Tržby z prodeje iPhonů klesly o jedno procento (39,3 miliardy USD), tržby z prodeje Maců vzrostly o dvě procenta (7 miliard USD) a tržby z produktů pro domácnost, příslušenství a nositelná zařízení klesly o dvě procenta (8,1 miliardy USD).

Zákon o digitálních trzích

Maestri uvedl, že Apple pokračuje v jednání o dodržování DMA s Evropskou komisí. Apple zaznamenal „dobrou úroveň přijetí“ ze strany vývojářů ohledně změn a obecně byly výsledky pro obchod se službami a pro App Store „doteď docela dobré“. Maestri znovu zopakoval, že ‌App Store‌ je zodpovědný za sedm procent celkových příjmů, které Apple vydělává v Evropské unii. Cook řekl, že Apple před zavedením Apple Intelligence v Evropské unii pracuje na pochopení regulačních požadavků, kterým podléhá. Po uvedení iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia nebudou funkce Apple Intelligence v EU dostupné.