Apple pravidelně vydává nové modely různých svých produktů jako jsou iPhone, iPad, Mac a další. V dnešním článku si však uvedeme pět produktů Apple, které již několik let nebyly aktualizovány.



Pro Display XDR

Apple vydal Pro Display XDR v prosinci 2019, takže letos bude pět let starý. Špičkový monitor zakoupíte za cenu od od 139 990 Kč a nabízí 32palcovou velikost obrazovky s rozlišením 6K, ale neobsahuje kameru a reproduktory. V prosinci 2022 Mark Gurman z Bloombergu řekl, že Apple pracuje na několika nových externích monitorech, včetně aktualizované verze Pro Display XDR, která bude vybavena čipem Apple Silicon. Není však jasné, kdy bude nový Pro Display XDR uveden na trh nebo jaké další nové funkce bude mít.

Stáří: 4 roky a 8 měsíců

Doporučení: Vzhledem k tomu, jak drahý je Pro Display XDR, se v tuto chvíli vyplatí počkat na další model. Zvažte také nákup monitoru Studio Display, který je o více než dva roky novější, cenově dostupnější a má vestavěnou kameru a reproduktory.

HomePod mini

HomePod mini, vydaný v listopadu 2020, je také téměř čtyři roky starý. Menší chytrý reproduktor s podporou Siri od uvedení na trh nebyl aktualizován, i když v listopadu 2021 byly vydány nové barevné varianty modrá, oranžová a žlutá a vesmírně šedá byla před několika měsíci nahrazena prakticky identickou variantou Midnight. V únoru 2023 analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že hromadné dodávky druhé generace HomePodu mini začnou v druhé polovině roku 2024, ale není jasné, zda jsou tyto informace stále přesné, protože se o HomePod mini v poslední době nemluvilo.

Stáří: 3 roky a 9 měsíců

Doporučení: Vzhledem k tomu, že se objevily zprávy, že nový HomePod mini by mohl být vydán již brzy, může být nejlepší odložit další tři až čtyři měsíce, abyste zjistili, zda se tak stane. Vzhledem k tomu, že HomePod mini stojí pouze 2 890 Kč, neuděláte chybu, když si jej nyní pořídíte, pokud nechcete čekat.

AirPods Max

AirPods Max, které byly vydány v prosinci 2020, budou letos čtyři roky staré. Sluchátka od té doby nebyla aktualizována a jejich cena zůstala od té doby stále stejná – 14 490 Kč s pěti barevnými možnostmi.

Stáří: 3 roky a 8 měsíců

Doporučení: Doporučujeme počkat na vydání AirPods Max s portem USB-C, ale sluchátka budou po této změně stále víceméně čtyři roky stará, takže možná budete chtít zvážit novější možnosti.

iPad mini

Apple vydal aktuální iPad mini v září 2021, s novými funkcemi v té době, včetně většího 8,3palcového displeje, portu USB-C, tlačítka Touch ID, čipu A15 Bionic, podpory 5G, 12- megapixelového zadního fotoaparátu s podporou Center Stage, kompatibility s druhou generací Apple Pencil a další. V listopadu 2023 analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že sériová výroba dalšího iPadu mini začne v druhé polovině roku 2024. Nedávno Mark Gurman z Bloombergu uvedl, že zásoby současného iPadu mini‌ se začínají tenčit, což by mohlo být znamením, že zařízení bude vydáno již brzy. Mezi funkcemi pro příští iPad mini patří novější čip, vylepšené fotoaparáty, podpora Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3, nové barevné možnosti a oprava takzvaného efektu „rolování želé“.

Stáří: 2 roky a 11 měsíců

Doporučení: V tuto chvíli doporučujeme počkat na nový iPad mini, o kterém se říká, že bude uveden na trh koncem tohoto roku.

AirPods 3

AirPods třetí generace, vydané v říjnu 2021, jsou téměř tři roky stará. Očekává se, že dva nové modely AirPods čtvrté generace budou představeny na Apple keynote 9. září, přičemž obě budou mít vylepšený design s lepším uchycením v uchu, vylepšenou kvalitu zvuku a aktualizované nabíjecí pouzdro s USB-C. AirPods 4 vyšší třídy budou také údajně vybaveny aktivním potlačením hluku a reproduktorem v nabíjecím pouzdře, který může přehrávat zvuk pro sledování polohy.

Stáří: 2 roky a 10 měsíců

Doporučení: Nekupovat! Očekává se, že Apple oznámí AirPods čtvrté generace za méně než dva týdny.