Videa na YouTube, která přehrávají tichý zvuk, aby vytlačila vodu z reproduktorů, ve skutečnosti fungují, podle testu, který provedl David Pierce a iFixit z The Verge.



Existuje řada videí na YouTube, která slibují, že odstraní vodu z iPhonu pomocí zvuku, a Pierce chtěl zjistit, zda skutečně dělají to, co slibují, a tak požádal iFixit o pomoc. iFixit namočil iPhone 13 do vody s UV barvivem, přehrál video a nechal jej přes noc vyschnout. Přehrávání jednoho z videí na YouTube skutečně vypudilo vodu z reproduktoru ‌iPhonu‌ a dalších smartphonů, které byly testovány od Googlu a Nokie. Stojí však za zmínku, že video dokázalo odstranit vodu pouze z oblasti reproduktoru. UV barvivo zabarvilo další oblasti ‌iPhonu‌, když byl otevřen, takže voda nestékala z celého telefonu. Oscilační tón ve videích je schopen vytlačit vodu z mřížky reproduktoru, ale u zařízení, které bylo ve vodě celé to není úplná oprava.

Apple Watch obsahují vestavěnou funkci, která využívá zvuk k vytlačení vody ze zařízení, ale to je efektivnější, protože se jedná o menší objekt s méně zákoutími než ‌iPhone‌.
Moderní iPhony mají odolnost proti vodě a prachu IP68, přičemž 8 představuje voděodolnost. IPx8 znamená, že iPhone 15 odolá postříkání, dešti a náhodnému namočení až do hloubky šesti metrů po dobu 30 minut. Vodotěsnost ‌iPhonu‌ se časem opotřebením zhoršuje, takže je nejlepší se vystavení vodě, pokud je to možné, vyhnout.