Apple dnes na keynote s názvem „It’s Glowtime “ představil Apple Watch Series 10. Tyto Apple Watch přicházejí s osvěženým, tenčím designem a také s větším displejem. Je to poprvé od roku 2021, kdy Apple aktualizoval design svých hodinek.



Zařízení je nyní tenčí a obrazovky jsou u obou modelů větší. Apple Watch Series 10 mají nový vestavěný reproduktor, který uživatelům umožňuje přehrávat skladby nebo podcasty přímo ze zařízení. Nové Apple Watch také disponují rychlým nabíjením, které uživatelům umožňuje dobít je až na 80 % za pouhých 30 minut. Apple Watch Series 10 mají tloušťku 9,7 mm a jsou téměř o 10 % tenčí než Apple Watch Series 9.

Je to také uhlíkově neutrální produkt vyrobený z 95 % recyklovaného titanu a pomocí 100 % obnovitelné elektřiny. Pokud jde o zdravotní funkce, Apple Watch Series 10 dokážou na základě funkce sledování spánku identifikovat, kdy má uživatel spánkovou apnoe. Nový čip S10 je navržen pro výkon a energetickou účinnost. Apple Watch Series 10 jsou dostupné v barvách přírodní, zlatá a tmavě břidlicově šedá. Nové modely Apple Watch jsou také odolnější vůči vodě, nyní certifikované pro vysokorychlostní vodní sporty až do hloubky 20 metrů. Z tohoto důvodu Apple přináší svou aplikaci Depth (momentálně je exkluzivní pro modely Ultra) do Apple Watch Series 10.

 

Zdroj: macrumors.com, 9to5mac.com