Apple dnes představil iPhone 16 a iPhone 16 Plus, které jsou podle společnosti „od základů vytvořeny“ pro funkce Apple Intelligence. iPhone 16 obsahuje nové tlačítko na boku zařízení, které usnadňuje pořizování fotografií a videí.



Tlačítko Akce, dříve exkluzivní pro iPhone 15 Pro, je také součástí iPhone 16 a iPhone 16 Plus a nahrazuje přepínač ztlumení. Apple uvedl, že iPhone 16 obsahuje nejtvrdší sklo, které chrání displej před poškrábáním. iPhone 16 má 6,1palcový displej a iPhone 16 Plus má 6,7palcový displej. Nové tlačítko ovládání fotoaparátu je dotykové. Stisknutím pořídíte fotografii nebo posunutím prstu po tlačítku nastavíte úroveň přiblížení. Apple také spouští nové funkce umělé inteligence, ke kterým lze rychle přistupovat prostřednictvím ovládání fotoaparátu.

Tlačítko Akce v iPhonu 16 umístěné na místě, kde býval přepínač vyzvánění/ztlumení, může uživatel nakonfigurovat tak, aby provádělo různé akce. iPhone 16 obsahuje čip A18, který je až o 30 % rychlejší než čip A16 Bionic. S iPhone 16 Apple propaguje také Apple Intelligence, sadu funkcí AI, které běží na zařízení díky čipu A18 a v cloudu pomocí infrastruktury Apple Private Cloud Compute. Funkce Apple Intelligence budou postupně zaváděny v průběhu času.