Před předobjednávkami modelů iPhone 16, které začínají již dnes, Apple sdílel tři videa vychvalující výhody iPhone 16 Pro s Apple Intelligence, s odkazem na aplikaci Mail, aplikaci Fotky a vylepšenou Siri.



Apple popisuje trojici krátkých videí, z nichž ve všech se objevuje herec Bella Ramsey, následovně:

  • Vlastní film: Vytvořte si vlastní vzpomínkový film zadáním popisu do Fotek a Apple Intelligence najde ty nejlepší fotografie a videa, aby vytvořila příběh.
  • Shrnutí e-mailu: Klepnutím zobrazíte shrnutí dlouhého e-mailu v aplikaci Mail a pustíte se do toho. Můžete si také prohlédnout souhrny e-mailů přímo ze své doručené pošty.
  • Osobnější Siri: Díky povědomí o vašem osobním kontextu, schopnosti provádět akce v aplikacích a napříč aplikacemi a bohatším jazykovým znalostem vám Siri bude moci pomáhat jako nikdy předtím.

Apple plánuje představit první funkce Apple Intelligence s vydáním iOS 18.1, jehož vydáním se očekává v říjnu. Mezi nové možnosti patří nástroje pro psaní pro generování a shrnutí textu a také funkce, která poskytuje stručné shrnutí oznámení. Aplikace Zprávy získá možnost navrhovat odpovědi, zatímco nová funkce uživatelům umožní nahrávat a přepisovat telefonní hovory.