Podle nedávných zpráv od DigiTimes a dalších průmyslových zdrojů Apple údajně testuje použití displejů s nižším rozlišením pro levnější verzi Apple Vision Pro. Apple obdržel vzorky OLED displeje od Japan Display (JDI) s hustotou pixelů přibližně 1500 pixelů na palec (PPI), tvrdí The Elec.



To je výrazně méně než v aktuálním Vision Pro (3 391 PPI), který byl uveden na trh začátkem tohoto roku. Snížením hustoty pixelů by Apple mohl podstatně snížit výrobní náklady a přitom stále nabízet vysoce kvalitní vizuální zážitek. Zprávy z června skutečně naznačují, že Apple zasílal žádosti o informace (RFI) různým výrobcům displejů, včetně Samsung Display a LG Display. Apple údajně požádal o informace o OLED displejích s hustotou pixelů kolem 1 700 PPI, což naznačuje, že Apple zkoumá několik možností pro svůj levnější headset.

Mark Gurman z Bloombergu v červnu tvrdil, že levnější Vision Pro by mohl vyžadovat k provozu připojený iPhone nebo Mac, což by Applu umožnilo ušetřit peníze za výpočetní výkon a komponenty potřebné k tomu, aby se z něj stalo samostatné zařízení. Gurman také tvrdil, že stávající prototyp levnějšího headsetu s kódovým označením N107 má ve srovnání s Vision Pro užší zorné pole. Apple by dokonce mohl potenciálně odstranit funkci EyeSight a použít lehčí konstrukční materiály. Bez ohledu na to zůstává vývoj zařízení zřejmě v rané fázi – DigiTimes naznačuje, že by to mohlo trvat dva až tři roky, než se dostane do sériové výroby.