S představením nových AirPods 4 Apple ukončil prodej AirPods 2 a AirPods 3, díky čemuž je řada AirPods mnohem méně matoucí. ‌AirPods 4‌ jsou k dispozici ve dvou variantách, jedna s aktivním potlačením hluku a druhá bez.



‌AirPods 4‌ bez aktivního potlačení hluku (ANC) mají cenu 3 690 Kč, což je stejná cena, za kterou Apple prodával AirPods 2. Verze s ANC stojí 4 990 Kč, tedy stejně jako předchozí generace AirPods 3. Mezi AirPods 2 a AirPods 3 nebyl významný rozdíl, pokud jde o základní funkce, což bylo nepochybně matoucí pro průměrného uživatele, který nezná produkty Apple. Nová řada velmi jasně ukazuje, co je co a co dostanete za peníze navíc. Apple také odstranil nepřehledné možnosti nabíjecího pouzdra a oba modely využívají USB-C port.

Spolu s aktivním potlačením hluku existuje několik dalších rozdílů mezi ‌AirPods 4‌ a ‌AirPods 4‌ s ANC. Model s ANC má pouzdro, které podporuje nabíjení MagSafe a aplikaci Najít, a má také funkce související s ANC, které zahrnují Adaptivní zvuk a režim propustnosti. Kromě těchto funkcí mají ‌AirPods 4‌ a ‌AirPods 4‌ s aktivním potlačením hluku identický design a funkce.