Apple oznámil, že na jaře roku 2025 konečně zpřístupní svou oblíbenou síť „Find My“ v Jižní Koreji poté, co zjevně překonal místní regulační problémy. Tato možnost přinese jihokorejským zákazníkům vůbec poprvé celou řadu služeb Apple, které jim umožní sledovat zařízení, věci a blízké osoby.



Loni v červenci petice na webové stránce korejského národního shromáždění vyzývala k zavedení služby „Find My“ společnosti Apple v zemi a získala více než 9 000 podpisů. Předkladatel petice zdůraznil frustraci, kterou zažívají korejští uživatelé a uživatelé ze zahraničí, kteří ztratili svá zařízení, ale nebyli schopni pomocí aplikace ‌Najít je získat zpět. Apple dříve uvedl, že omezením byla jeho nemožnost exportovat vysoce přesná mapová data ze země kvůli místním zákonům, ale Korea má také přísné předpisy na ochranu soukromí, se kterými se mohla setkat.

Bez ohledu na to korejská komunikační komise (KCC) zjevně reagovala na petici kladně a její úřadující předseda Kim Tae-gyu vyjádřil podporu pro zavedení služby ‌Find My‌ do Jižní Koreje. KCC také uvedlo, že s Applem jeho zavedení stále jedná. Uživatelé budou moci lokalizovat své iPhony, iPady, Macy a další zařízení Apple, stejně jako osobní věci připojené k AirTagu a trackery kompatibilní se sítí Find My‌, a to při zachování silné ochrany soukromí. Jednou z hlavních funkcí sítě ‌Find My‌ je její schopnost přesně určit ztracená zařízení na mapě. Aplikace také umožňuje uživatelům spustit zvuk na jejich ztracených zařízeních Apple, což usnadňuje jejich lokalizaci, když jsou v těsné blízkosti.