Apple Watch Series 10 budou obsahovat novou funkci detekce spánkové apnoe, ale podle Marka Gurmana z Bloombergu nemusí být k dispozici, jakmile bude nový model uveden na trh.



Detekce spánkové apnoe, která staví na stávající funkci pro sledování spánku, se pokusí zjistit, zda má uživatel spánkovou apnoe, a poté navrhne návštěvu lékaře. Gurman vyjádřil pochybnosti, že bude tato funkce k dispozici v letošním modelu a dříve uvedl, že Apple narazil na několik vážných problémů. Funkce detekce spánkové apnoe prý měla potíže, protože se spoléhá na saturaci krve kyslíkem, kterou Apple Watch ve Spojených státech v současné době nemohou měřit kvůli probíhajícímu právnímu sporu s Masimo.

Gurman již dříve naznačil, že spor s Masimo by mohl být vyřešen do září, nebo by Apple mohl najít způsob, jak to obejít argumentem, že senzor by mohl být použit pro účely, které přímo nesouvisí s hladinami kyslíku v krvi. Ať tak či onak, Apple Watch Series 10 budou nakonec obsahovat detekci spánkové apnoe, možná prostřednictvím pozdější aktualizace softwaru. Mezitím se zdá, že nová funkce detekce hypertenze (vysokého krevního tlaku), na které Apple pracoval, nebyla během testování dostatečně spolehlivá, což naznačuje, že se tato funkce odkládá.